THE BLOG

17
jun

Microscopische opname van een platenspeler

 

 

Ooit als eens willen zien hoe de platenspeler de informatie van de vinyl plaat haalt? Dat kan je nu te weten komen …

Het youtube kanaal Applied Science heeft een ingenieuze video gemaakt met behulp van een elektronen microscoop, om zo te gaan tonen hoe de naald zich beweegt in de groeven van de plaat. Ook worden er een paar andere formaten getoond, waaronder CD en DVD.

Het spreekt voor zich dat een uiterst gedetailleerde opname als deze geen kinderspel is, er moest een nieuwe stylus, toonarm en plaat gemaakt worden om dit mogelijk te maken.

Bekijk het filmpje maar eens waar alles meteen wat duidelijker zal worden!

 

10
jun

Apple Music Launch

Apple komt met een leuke reclame die de geschiedenis van muziek weergeeft van het prille begin, tot op vandaag. Al is de Reclame zeer apple minded, geeft het wel een leuk beeld.

De aankondiging van de nieuwe muziekdienst Apple Music was eerder vandaag al uitgelekt. Tijdens het event werden er meer details ingevuld. Met de nieuwe muziekdienst hoopt Apple de concurrentie met grote spelers als Spotify aan te kunnen gaan. De dienst is vanaf 30 juni beschikbaar en gaat in de VS 9,99 dollar per maand kosten. Het is nog niet bekend wat de prijs in België wordt. Er komtgeen gratis versie van de dienst. De eerste drie maanden zijn gratis en pas daarna moet er per maand worden afgerekend. Voor families komt een speciaal abonnement van 15 euro per maand.

De nieuwe muziekdienst werd aangekondigd door Jimmy Iovine. De legendarische ex-producer werkt bij Apple nadat de iPhonemaker Beats overnam in 2014. Volgens Iovine is Apple Music niet alleen een tegenhanger voor Spotify, maar een dienst waarin verschillende aspecten samenkomen. Zo kun je onbeperkt naar muziek luisteren (ook offline), naar clips kijken en naar exclusieve radioshows luisteren.

Apple Music hoopt zich vooral te onderscheiden door ‘menselijke afspeellijsten‘. Volgens Iovine is er niets irritanter dan dat je naar een nummer aan het luisteren bent en dat het volgende nummer er totaal niet bij past. Volgens hem komt dat omdat veel diensten gebruikmaken van algoritmes om afspeellijsten te maken, Apple wil vooral inzetten op afspeellijsten die door mensen zijn gemaakt.

Naast een streamingdienst zoals Spotify, biedt Apple Music ook een24/7 live radioshow, genaamd Beats 1. Zane Lowe, die eerder radio voor de BBC maakte, zal de leiding nemen over de show, die wordt uitgezonden uit Los Angeles, New York en Londen. Binnen Apple Music komt een platform, Connect, waarop artiesten hun muziek en hun merchandising kunnen promoten. Ook kunnen ze via dat platform in contact komen met luisteraars. Connect staat in contact met de social media-accounts van artiesten.

Niet iedereen was trouwens onder de indruk van Apple Music. Spotify-oprichter Daniel Ek tweette niet meer dan ‘Oh ok’, al werd de tweet niet snel daarna al verwijderd.

 

bron : DeMorgen

21
dec

Nieuwe website

Welkom op onze nieuwe website! Wij vonden dat het nog eens tijd werd dat onze website aangepast zou worden. een beetje moderner, een beetje meer sexy, een beetje meer 2015. Daarom deze facelift waarvan ik zeker ben dat jullie hem zullen waarderen!

 

Kijk gerust eens rond naar wat wij kunnen doen voor jou. Blader eens door onze realisaties, ons werk waar we zo trots op zijn. Maak kennis met ons team dat U zal bijstaan doorheen de gehele opbouw van uw project, maar ook nog lang daarna.