Category: cinema

22
jun

Subtiele Cinema

CHALLENGE

Vertrekkende van een ruimte die specifiek gebouwd werd om rust uit te stralen, en hier een cinema ruimte in verwerken dat aan de hoogste standaarden moest voldoen. Eveneens moest diezelfde installatie muziek kunnen spelen op hoog niveau. Een uitdaging waar het hele team enthousiast over was!

SOLUTION

Strikte eisen werden gesteld aan welke delen van de installatie ” gezien” mochten worden, en welke niet. Zo moesten de projector (Avielo) weggestoken worden om het ventilator geluid te elimineren, en mocht deze helemaal niet gezien worden wanneer de cinema niet in gebruik was. Ook het scherm (Stewart) werd ingebouwd om zo echt de indruk te wekken dat dit geen ruimte is om film te kijken. Om de muziekkwaliteit van dat niveau te verzekeren werd gekozen voor luidsprekers van Gato, deze luidsprekers werden in de kast ingewerkt. Alle technische toestellen werden in een rack ingebouwd, zodat ook deze niet in de kijker staan. Onderdelen hiervan omvatten onder andere een CD speler van Accustic arts, Parasound Pre en eindtrap, Pioneer surround processing. De volledige cinema / muziek installatie wordt bediend via de Ipad, alsook de verlichting en de verwarming. Dit werd gedaan met het domoticasysteem van Vantage.

RESULT

De gehele ruimte is een heel mooie samenwerking van materialen gebleken. Door het hele systeem zo op te bouwen dat niets onnodig aanwezig is, behouden we de rust die deze ruimte uitstraalt. Met de druk op een knop kan de juiste sfeer gekozen worden, of kan met het hele cinema systeem aanschakelen. Zo worden alle mogelijke kopzorgen volledig weggewerkt. Echt een ruimte die het beste van beide werelden kan combineren.

Andere Realisaties→