10
jun

Apple Music Launch

Apple komt met een leuke reclame die de geschiedenis van muziek weergeeft van het prille begin, tot op vandaag. Al is de Reclame zeer apple minded, geeft het wel een leuk beeld.

De aankondiging van de nieuwe muziekdienst Apple Music was eerder vandaag al uitgelekt. Tijdens het event werden er meer details ingevuld. Met de nieuwe muziekdienst hoopt Apple de concurrentie met grote spelers als Spotify aan te kunnen gaan. De dienst is vanaf 30 juni beschikbaar en gaat in de VS 9,99 dollar per maand kosten. Het is nog niet bekend wat de prijs in België wordt. Er komtgeen gratis versie van de dienst. De eerste drie maanden zijn gratis en pas daarna moet er per maand worden afgerekend. Voor families komt een speciaal abonnement van 15 euro per maand.

De nieuwe muziekdienst werd aangekondigd door Jimmy Iovine. De legendarische ex-producer werkt bij Apple nadat de iPhonemaker Beats overnam in 2014. Volgens Iovine is Apple Music niet alleen een tegenhanger voor Spotify, maar een dienst waarin verschillende aspecten samenkomen. Zo kun je onbeperkt naar muziek luisteren (ook offline), naar clips kijken en naar exclusieve radioshows luisteren.

Apple Music hoopt zich vooral te onderscheiden door ‘menselijke afspeellijsten‘. Volgens Iovine is er niets irritanter dan dat je naar een nummer aan het luisteren bent en dat het volgende nummer er totaal niet bij past. Volgens hem komt dat omdat veel diensten gebruikmaken van algoritmes om afspeellijsten te maken, Apple wil vooral inzetten op afspeellijsten die door mensen zijn gemaakt.

Naast een streamingdienst zoals Spotify, biedt Apple Music ook een24/7 live radioshow, genaamd Beats 1. Zane Lowe, die eerder radio voor de BBC maakte, zal de leiding nemen over de show, die wordt uitgezonden uit Los Angeles, New York en Londen. Binnen Apple Music komt een platform, Connect, waarop artiesten hun muziek en hun merchandising kunnen promoten. Ook kunnen ze via dat platform in contact komen met luisteraars. Connect staat in contact met de social media-accounts van artiesten.

Niet iedereen was trouwens onder de indruk van Apple Music. Spotify-oprichter Daniel Ek tweette niet meer dan ‘Oh ok’, al werd de tweet niet snel daarna al verwijderd.

 

bron : DeMorgen

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *