23
dec

Nieuwe Kef Reference Serie

KEF stelde op de High End München vorige week haar geupgrade versie van deReference serie voor. De nieuwe serie bestaat uit vijf speakers: de Reference 1 drieweg basreflex bookshelf, de Reference 3 drieweg basreflex vloerstaander, de iets grotere Reference 5 drieweg basreflex vloerstaander, de Reference drieweg basreflex center speaker en de Reference 1000W subwoofer.

Elk model beschikt over de laatste versie van KEF’s Uni-Q driver. Deze bestaat uit een state-of-the-art 25mm geventileerde aluminium dome tweeter in het midden van een gesofisticeerde 5mm midrange driver. Ook KEF’s nieuwe 165mm LF basdriver bevindt zich in een ongekende klasse.

De drivers in de Reference serie bevinden zich in een opvallende front baffle uit erg sterk gelamineerde aluminium/hars composiet. De behuizing van elke speaker is afgewerkt met per paar gematcht fineerhout.

Verder beschikt elk model van de KEF Reference serie over instelbare LS50 poorten om de basoutput aan te passen. Voor de Reference 3 en 5 zijn er de plint en de spikes die met erg veel oog voor detail zijn ontworpen. De plint heeft een ingebouwde waterpas en de spikes zijn erg eenvoudig in te stellen. Voor de Reference 1 bookshelfis er een kabelmanagementsysteem zodat minder mooi ogende kabels netjes kunnen worden weggewerkt.

Prijzen en beschikbaarheid

De bookshelf en de vloerstaanders van de Reference serie zullen in de zomer beschikbaar zijn, de center speaker en de subwoofer volgen later dit jaar. Alle modellen zijn in de kleuren Deep Piano Black, Satin American Walnut, Luxury Gloss Rosewood, Blue Ice White en Copper Black Aluminium te verkrijgen.

Reference 1 bookshelf: ca. 5.500 euro per paar

Reference 3 vloerstaander: ca. 9.500 euro per paar

Reference 5 vloerstaander: ca. 13.150 euro per paar

Reference center speaker: ca. 5.500 euro per stuk

Reference subwoofer: ca. .4000 euro per paar

 

Bron AudioVideo2day.be

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *